WTA Amelia Island: Navratilova nakon devet i pol godina ponovno igrala singl

TENISKA legenda Martina Navratilova odigrala je pojedinačni dvoboj na jednom WTA turniru nakon devet i pol godina, dobivši posebnu pozivnicu organizatora turnira na Amelia Islandu na Floridi.

Četrdesetsedmogodišnja Amerikanka češkog podrijetla poražena je 1:6, 6:3, 6:2 od Milagros Sequere iz Venezuele, no tenisačica koja je osvojila 167 turnira - više no itko u povijesti tenisa - nije bila nezadovoljna nastupom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubila sam jer nisam imala koncentraciju tijekom cijelog meča. Zabavljala sam se na terenu i svakako mi je porastao apetit za nastupima u pojedinačnoj konkurenciji, a popravit će mi se i igra u parovima. Znate, odvikla sam se servirati svaki drugi gem", kazala je Navratilova, koja je napustila tenis u studenome 1994., a potom se vratila 2000. i već četiri godine uspješno igra parove. Od povratka je osvojila dva Grand Slam naslova u mješovitim parovima i čak osam WTA turnira u paru sa različitim tenisačicama.

Mada je u 47. godini Navratilova se ne namjerava povući, a glavni cilj joj je nastup za SAD na Olimpijskim igrama u Ateni. Neuništiva tenisačica koja ima 1.440 pojedinačnih pobjeda u karijeri već je dobila "wildcard" za nastup na sljedećem turniru Family Circle Cupu u Charlestonu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara