WTA Bol: Ispala Darija Jurak

HRVATSKA tenisačica Darija Jurak nije uspjela proći prvu prepreku na WTA turniru u Bolu na Braču. U svom prvom nastupu na jednom WTA turniru Jurak je za 75 minuta igre izgubila od šeste nositeljice Slovakinje Henriette Nagyove 36, 26.

Devetnaestogodišnja Zagrepčanka može biti vrlo zadovoljna svojim prvijencem, dakako ne rezultatom, ali svakako igrom, pogotovu u prvom setu u kojem je dostojno odgovarala na snažne udarce 59. igračice svijeta. Odlučila je šesta igra prvog seta u kojem je Nagyova imala "break-priliku", potom je Jurak upropastila loptu za 3:3, da bi konačno plavokosa Slovakinja "forehandom" na crtu došla do 4:2. U drugom setu je igra Darije Jurak malo pala u igri, a Nagyova je još pojačala, te novim oduzimanjem servisa u petoj igri osigurala pobjedu i dvoboj sa Španjolkom Martinez-Granaidos.

"Nisam baš previše sretna, napredak postoji, no morala sam osvojiti još koji gem. Nije bilo treme za prvi WTA meč, ali jest respekta prema Nagyovom, pa sam stoga u dvoboj ušla preoprezno. Ovu godinu ću pamtiti jer sam prvi puta igrala Fed Cupu (u Moskvi), a iskustvo igranja protiv Dementijeve i Miškine mi je jako pomoglo", kazala je Jurak, 324. igračica na svijetu, koja je u Bolu doživjela sudbinu Jelene Kostanić i Petre Dizdar.

Danas nastupaju preostale dvije hrvatske nade - mlada Karolina Šprem u 14 sati protiv Amerikanke Samanthe Reeves, a nakon nje za četvrtfinale će se boriti Silvija Talaja protiv druge nositeljice Silvije Farine Elie.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 1. kola:

Henrietta Nagyova (Slk/6) - DARIJA JURAK 6:3, 6:2

Anna Lena Groenefeld (Njem) - Eva Birnerova (Češ) 6:2, 6:1

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara