Yaya Toure brani brata: Nije uzeo ništa zabranjeno

Foto: AFP

YAYA TOURE, 27-godišnji bjelokošćanski nogometni reprezentativac u redovima Manchester Cityja, stao je u obranu svog starijeg brata i klupskog suigrača Kolo Tourea (29), kojeg je klub suspendirao zbog pozitivnog doping-testa. Vijest da je Kolo Toure bio pozitivan na doping-testu uzdrmala je Manchester City, koji ga je morao odmah privremeno suspendirati. Još uvijek nije poznato koju je zabranjenu supstancu u svoje tijelo unio branič Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Arsene Wenger, koji je vodio Kolo Tourea u Arsenalu, uvjeren je da njegov bivši nogometaš nije imao nikakve loše namjere. On tvrdi da je Bjelokošćanin pao na dopinškome testu zato što je koristio suprugine preparate za mršavljenje. "Kolo je ista osoba kakva je uvijek i bio. Sigurno nije uzeo zabranjenu supstancu. Moj brat je oštećen. Utučena je i cijela naša momčad jer je Kolo vrlo važan igrač za Manchester City. Svi želimo da se ovaj slučaj što prije riješi, jer vjerujemo u njegovu nevinost. Ja sam u ovaj klub došao na inzistiranje mog brata. Bit će mi vrlo teško igrati bez njega", kaže Yaya Toure.

Valer Gourizro, menadžer Kolo Tourea, kaže da njegov štićenik uživa punu podršku svih struktura u klubu. "Njegova reputacija dovoljno govori sama za sebe. Svi smo uvjereni da je čist i da nije uzeo ništa zabranjeno. Svi su uz njega, obitelj, prijatelji, klub, baš svi. Sva sreća da ima brata u momčadi, kao i Patricka Vieiru, s kojim je igrao ranije u Arsenalu", kaže menadžer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara