Za Hrvatski rukometni savez izbornik je i dalje Slavko Goluža

Za Hrvatski rukometni savez izbornik je i dalje Slavko Goluža

Foto: Screenshot HRS

SLAVKO GOLUŽA je vodio Hrvatsku rukometnu reprezentaciju od 2010., kad je naslijedio Linu Červara. Uz Pericu Bukića najtrofejniji hrvatski sportaš reprezentaciju je kao izbornik vodio na šest natjecanja i pri tome je osvojio tri bronce: europsku u Srbiji 2012., olimpijsku u Londonu iste godine i svjetsku u Španjolskoj 2013.
 
Ta svjetska bronca bila je posljednja medalja koju je Hrvatska osvojila na velikim natjecanjima. Na Euru u Danskoj Goluža je odveo momčad do četvrtog mjesta, a lani na SP u Kataru, osvojeno je tek šesto mjesto, što je bio najslabiji plasman Hrvatske još od 2003.
 
Goluža je neuspjeh u Kataru platio glavom, smijenjen je, a na njegovo mjesto novi koordinator hrvatske rukometne reprezentacije Ivano Balić postavio je relativno anonimnog Željka Babića, trenera bjeloruskog Meškova, koji je godinama bio Golužin pomoćnik.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Babić kao izbornik debitira u Poljskoj, na Euru koje počinje u petak 15 siječnja, no na službenim stranicama Hrvatskog rukometnog saveza stoji da je izbornik i dalje Slavko Goluža, a da je Babić pomoćnik.
 
Ažurnost, nema što.
 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara