Za utakmicu s Brazilom HNS prodaje tek 50 posto ulaznica

OD 28. prosinca do 4. siječnja Hrvatski nogometni savez (HNS) na svoj internetskoj adresi www.hns-cff.hr primat će prijave za ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na stranicama HNS-a bit će postavljen program Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) za popunu obrazaca prijave. Svaki obrazac je jedinstven, zaštićen korisničkim imenom i lozinkom kojim raspolažu samo naručitelj i organizator. Ulaznice mogu naručiti isključivo osobe sa hrvatskom putovnicom. Nakon sedam dana prijava, FIFA će održati ždrijeb nakon kojeg će biti poznato koji će sretnici imati pravo na kupovinu ulaznica. Navijači koji su se već ranije prijavili na FIFA-in portal - www.FIFAworldcup.com - neće se moći prijaviti preko HNS-a, jer će ih sustav odbiti.

"Interes je zaista ogroman i izuzetno je teško riješiti taj problem," kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim vijestima HNS je za svaku utakmicu u skupini F trebao dobiti 8 posto ulaznica cijelog kapaciteta stadiona, na koncu ta će brojka ipak biti nešto veća. Za utakmicu protiv svjetskog prvaka, Brazila HNS je na raspolaganje dobio 5.112 ulaznica, za utakmicu protiv Japana 2.935, a za posljednji ogled u skupini protiv Australije 3.712 ulaznica. Već su poznate i kvote za drugi dio natjecanja.

Ukoliko se Kranjčarova družina plasira u osminu finala HNS će dobiti najmanje 3.218 ulaznica, za četvrtfinale 3.297, za polufinale 4.365, a za finale 4.935 ulaznica. Međutim, od te brojke dio ulaznica odlazi na sponzore (oko 7 posto), za navijačke skupine (oko 12 posto), te Savez, bivše igrače, klubove, županijske Saveze, pa će se u prodaji za Brazil naći 50 posto ulaznica, za Japan svega 27 %, a za Australiju 42 posto.

Ovaj način raspodjele nije i konačan jer ga mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a koji će zasjedati idućeg tjedna.

Navijači imaju zabranu dolaska na sportske objekte, te oni koji imaju "povijest nasilja" na stadionima neće moći kupiti ulaznice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara