Zaboravite na pet minuta milijune, Mamiće, Mariće i pogledajte nogometnu priču

U MORU crnih vijesti koje su nam zbog materijalizma i primitivizma ogadili inozemni i tuzemni nogomet, priča iz Tajlanda pozitivno strši.

Zanemarit ćemo i podatak da je ovaj filmić financirala tamošnja, k tome vojna (!) banka, jer ekraniziran je 25 godina star, istinit i bajkovit pothvat grupe dječaka s plutajućeg ribarskog naselja nasred mora na jugu zemlje, koji osim strasti prema nogometu nisu imali baš ništa drugo gdje bi u njoj mogli uživati - čak ni igralište.

Međutim, ništa im nije smetalo jer su konačno mogli s loptom na daskama glumiti idole, koje su do tada gledali samo na prastarom televizoru, ispred kojeg su se svi okupljali prilikom prijenosa utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov FC Panyee je međutim naišao na ogromnu potporu skromne, ali iznimno vesele i povezane zajednice, pa su im suseljani uskoro sakupili novac za nove dresove, a na gostovanja su ih pratili, naravno, brodicama.

Petnaestak godina poslije, njihov klub ima lijepi teren, a postali su jedna od najuspješnijih momčadi u tom dijelu zemlje.

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara