Zabrinjavajuće stanje travnjaka na kojemu se sutra igra finale Lige prvaka

STANJE travnjaka na Lužnjiki stadionu gdje će se održati englesko finale Lige prvaka između Manchestera Uniteda i Chelsea je zabrinjavajuće te se odgovorni za teren boje da bi to moglo utjecati na utakmicu.

Matt Frost, Uefin čovjek koji se brine o travnjaku i koji je nadgledao postavljanje nove trave u Moskvi prije petnaest dana, rekao je kako je stanje razočaravajuće.

"Travnjak je prihvatljiv, ali njegovo stanje je za mene razočaravajuće. Stvari nisu krenule dobro od početka, travnjak je tek petnaest dana na stadionu", rekao je Frost.

Stari umjetni travnjak je skinut nakon kvalifikacijske utakmice za Euro 2008. između Rusije i Engleske te se za sutrašnju utakmicu spremio novi. No, stručnjaci su smatrali da je taj travnjak previše neravan te su od uprave stadiona naručili novi, čija je cijena bila 200 tisuća eura, a koji je uzgojen u Slovačkoj.

Frost je tada tvrdio da će u finalu imati "Rolls-Roys među travnjacima", međutim sada je promijenio ploču.

"Potpuno sam razočaran cijelim projektom i time što ćemo pružiti u finalu. Moj najveći uspjeh je to što imamo novi travnjak da ih nismo reagirali, igralo bi se na starom koji je bio katastrofa", smatra Frost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frost, koji je bio zadužen i za travnjak u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka u Ateni, nije bio siguran hoće li teren utjecati na igru.

"Nikad ne znate što se može dogoditi na utakmici. Sve dok igrači ne zaigraju nitko ne zna, možemo samo nagađati", izjavio je Frost.

Glasnogovornik Uefe, William Gaillard je uvjeren kako će sve biti u redu, iako je svjestan da travnjak ne izgleda dobro.

"Malo nas zabrinjava izgled travnjaka, na televiziji neće izgledati jako zelen, međutim najvažnije je da se igra dobar nogomet na njemu. Testirali smo teren i sve je u najboljem redu", rekao je Gaillard.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara