ZADRANI NEPORAŽENI U OSMERCU OD 1995.

Veslači Jadrana iz Zadra osvojili su naslov prvaka Hrvatske u kraljevskoj disciplini, osmercu, na 14. prvenstvu Hrvatske, koje je danas završeno na Jarunu. L

To je 13. naslov prvaka veslača Jadrana, a jedino su im tu radost 1995. oduzeli veslači splitskog "Gusara", koji se danas, unatoč najavama, nisu pojavili na startu osmeraca. Tako su Zadrani bez konkurencije veslali u posljednjoj disciplini, a čelnici Gusara su nesudjelovanje svojih veslača u najatraktivnijoj disciplini pravdali manjkom vremena između utrka četveraca i osmeraca.

Inače, za utrku četveraca Gusar je prijavio čak dvije posade od kojih je brža bila ona s braćom Skelin, Mrduljašom i Ražovim, dok je "Jadran" odustao od te discipline, pa su Hrvoje Marić, Hrvoje i Filip Eškinja, Frane Niseteo, Branimir Vujević, Daniel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević, odmoreni i bez konkurencije, osvojili naslov prvaka države u osmercu.

Da su Splićani imali i "viška" veslača dokazuje i to da su prije utrke četveraca Igor Boraska i Damir Vučičić nastupili u utrci dvojaca s kormilarom, ali su poraženi od posade "Jadrana" iz Rijeke, za koju su veslali Erik Brec i Petar Topić, a kormilario Luka Milardović.

Možda su i organizatori pogriješili što su najatraktivnije discipline stavili jednu za drugom, ali za to se znalo puno prije i da je bilo volje moglo se pitanje prvaka države u četvercima i osmercu riješiti na stazi.

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara