Zagreb, Split, Rijeka i Osijek kandidati za Euro 2012.

ZAJEDNIČKO tijelo mađarsko-hrvatske kandidature za nogometno EP 2012. istaknulo je potencijalne gradove domaćine. S hrvatske strane to su Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, a s mađarske Budimpešta, Debrecen, Györ, Pečuh, Szekesfehervar i Zalaegerszeg.

Na sastanku hrvatskih i mađarskih sportskih djelatnika osnovano je zajedničko tijelo kandidature za Europsko nogometno prvenstvo 2012., te je raspisan natječaj za slogan i logo kandidature.

Projekt menadžer s hrvatske strane je Zoran Cvrk, a s mađarske Peter Szalay. Kako bi se do zadanog roka, 21. srpnja ove godine, što bolje pripremila dokumentacija koju treba poslati UEFI, zajedničko tijelo imat će sastanke najmanje dva puta mjesečno, piše Jutarnji list.

Hrvatski dio Ogranizacijskog odbora uz spomenutog Cvrka čine predsjednik HNS-a Marković, glavni tajnik Srebrić, šef marketinga Katelenić te predstavnici Vladinih i nevladinih tijela na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcom. Mađarsku stranu predvodi Szalay, a u timu su još predsjednik Državnog ureda za sport Attila Abraham, njegov pomoćnik Andras Fuleky, predsjednik Saveza Imre Bozoky, tajnik Sandor Berzsi i Balaz Makray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je da slogan mora biti jednostavan te da treba naglašavati zajedništvo dviju zemalja. Logo mora sadržavati loptu te nacionalne simbole zemalja.

Hrvatska je za potencijalne gradove domaćine istaknula Zagreb, Split, Rijeku i Osijek, dok će Mađari svoja četri stadiona izabrati između šest kandata: Budimpešte, Debrecena, Györa, Pečuha, Szekesfehervara i Zalaegerszega.

O financijama na prvom sastanku nije bilo previše riječi. Pretpostavlja se da će za obnovu i gradnju hrvatskih stadiona trebati najmanje 150 milijuna eura. Marković je rekao da će ulaganje biti minimalno u odnosu na ono što organizator dobiva na dulje vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara