Zagrebački pokeraš Hrvoje Mitrović na finalnom stolu velikog turnira u Budimpešti

Zagrebački pokeraš Hrvoje Mitrović na finalnom stolu velikog turnira u Budimpešti

Tekst: Marko Petrak
Foto: Unibet

29-GODIŠNJI zagrebački pokeraš Hrvoje Mitrović stigao je do uspjeha karijere plasiravši se na finalni stol velikog poker turnira Unibet open koji se ovih dana održava u Budimpešti.

Mitrović je većinu dana 2 preživljavao sa vrlo malo čipova u odnosu na konkurenciju, no ostavši koncentriran do kraja, nekoliko se puta poduplao i spretno stigao do posljednje desetorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon toliko sati igranja sam vrlo umoran, ali ću pokušati ostati pribran. Danas se oslanjam na sreću", rekao je u šali Mitrović kada su ga upitali koju će taktiku upotrijebiti da bi stigao do cilja.

Akcija na finalnom stolu započinje u nedjelju u 14 sati, a hrvatska će uzdanica nažalost i ovdje startati "short stack" pošto je sa svojih 139 tisuća čipova daleko ispod prosjeka ostale devetorice koji iznosi 450 tisuća. No, za Mitrovića je svakako ohrabrujuće to da je već odavno osigurao vrlo unosnu novčanu nagradu. Deseti osvaja gotovo osam tisuća eura, dok prvo mjesto nosi čak 172.500. 

Jedan od poker pionira

Mitrović je jedan od pionira hrvatskog pokera koji je prije desetak godina počeo igrati zajedno s hrvatskim "poker pravnikom" Branimirom Brunovićem koji je također sudjelovao na ovom Unibet openu no nije uspio ući "u novac" iako je preživio prvi dan.

Mitrovićev uspjeh tim je veći ako se zna da je na turniru sudjelovalo čak 450 igrača iz 27 zemalja, od čega je velik broj bio pokeraških profesionalaca. Osim, Mitrovića i Brunovića, Hrvatsku je u Budimpešti predstavljalo još je četvero igrača, među ostalim i poznata glumica i voditeljica Sonja Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara