Zagrebački športski savez za Matešu

UPRAVNI odbora Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS) na današnjoj je sjednici, između ostalog raspravljao i o skorašnjim izborima za predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), te odlučio podržati kandidaturu Zlatka Mateše.

"Članovi Upravnog odbora, dobro upoznati s načinom i metodama rada, te rezultatima obojice kandidata, opredijelili su se za sadašnjeg predsjednika, držeći ga izborom onih koji zagovaraju sustavan i timski rad, otvorenost, demokratizaciju i transparentnost. Matešina širina, karakter, komunikativnost i iskustvo te ugled u športskim i gospodarskim krugovima, jamče nužna, a s njegove strane najavljena unapređenja u organizaciji i vođenju HOO-a kao i znatno bolju poziciju i materijalni status športa i športaša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduprijevši Matešu, ZŠS se, kao najmasovnija športska institucija u državi, opredijelio za kandidata koji se zalaže za razvoj sveukupnog športa, od školskog i rekreacije do vrhunskog i profesionalnog, a prije svega za sređene i odnose u HOO-u, odnose međusobnog uvažavanja i povjerenja.

Ovakav pristup će, uvjereni smo, omogućiti realizaciju velikih, ambicioznih programskih ciljeva vezanih za Olimpijske igre u Pekingu 2008., ali i doprinijeti sređivanju stanja u hrvatskom športu, dati poticaj sportu na lokalnoj razini, te stvoriti sve pretpostavke za izradu opće strategije razvoja športa, kao i uvjete za razvoj športova izvan olimpijske obitelji." - stoji u priopćenju Zagrebačkog športskog saveza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara