Zagrepčanin i Dinamovac Brleković zagrmio: Hajduk i Dinamo nemaju isti tretman u Rusanovoj!

Zagrepčanin i Dinamovac Brleković zagrmio: Hajduk i Dinamo nemaju isti tretman u Rusanovoj!

IVAN Brleković, jedan od najodanijih ljudi Vlatka Markovića, nedavno je napustio sjednicu Izvršnog odbora HNS-a na kojoj se trebalo raspravljati o dovođenju stranih sudaca za posljednju utakmicu nikad zanimljivijeg HNL-a.

Dopredsjednik HNS-a kazao je kako je otišao jer, prema njegovim riječima, Hajduk i Dinamo nisu dobili tretman u Rusanovoj.

"Kad je Hajduk nedavno tražio hitnu sjednicu Izvršnog odbora HNS-a u vezi pravedne raspodjele odgovornosti za incidente na nogometnim utakmicama i sjednica je sazvana odmah nakon dva dana. Dinamov, pak, zahtjev "pacao" se u Rusanovoj četrdesetak dana. Javnost se trovala, a sjednice nije bilo. Kad se konačno i dogodila, nije bilo osam članova", kazao je Brleković, a prenosi SN.

Dopredsjednik HNS-a u Rusanovoj nastupa kao Zagrepčanin i dinamovac

Ipak, dopredsjednik HNS-a u sljedećoj je rečenici izrekao nešto zbog čega će bilo tko povjerovati u njegove riječi kako sjednicu nije napustio ni zbog čijeg diktata, ni po čijoj naredbi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapitao sam glavnoga tajnika zašto se sa sjednicom čekalo četrdesetak dana te zašto na stolu nema Dinamova pisanog zahtjeva te zašto na sjednici nema Damira Vrbanovića, direktora Modrih, da bi objasnio to što je potpisao. Odgovore nisam dobio. U tome času, kao Zagrepčanin i dinamovac, smatrao sam da Dinamo kao najtrofejniji hrvatski klub ima pravo da se o njegovu zahtjevu raspravlja na legitiman način. Pa neka se donese odluke kako većina misli. Budući da uvjeti za to nisu postojali, napustio sam skup."

Zbog riječi "kao Zagrepčanin i dinamovac" malo tko će vjerovati dopredsjedniku HNS-a.

Naime, gospodin Brleković bi, kao dugogodišnji nogometni djelatnik trebao znati da u Rusanovoj nije kako bi zastupao interese Dinama, Hajduka ili bilo kojeg drugog kluba već da čini sve što je u njegovoj moći (naravno, legalnim putem) za cjelokupni boljitak hrvatskog nogometa. 

Umjesto toga, opravdanje za svoj bijeg potražio je u pomalo patetičnim riječima "kao Zagrepčanin i dinamovac" zbog čega će, nema sumnje, svako njegovo buduće mišljenje ili stav o odnosu između dva najbolja hrvatska kluba biti primljeno sa zadrškom.

M.Č.
Foto: Ante Čizmić (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara