Zahovič najavljuje presing

Zahovič najavljuje presing

NAJEFIKASNIJI igrač slovenskereprezentacije Zlatko Zahovič najavio je  da bi njegovavrsta u uzvratnom susretu s Hrvatskom mogla igrati presing.

"Hrvatski nogometaši su odlični, što su pokazali i u Zagrebu, ali bezlopte to ne mogu pokazati. Mi ćemo igrati svoju igru", rekao je Zahovič za slovenski radio, najavljujući da će njegova ekipa možda igrati presing kao u prvom poluvremenu zagrebačke utakmice.

Tajnik slovenskog nogometnog saveza Rok Šinkovec potvrdio je, navodidanas sportski list "Ekipa", da će veznjak Goran Šukalo ipak moćiigrati u Ljubljani jer mu je žuti karton u Maksimira prvi, a ne drugi,kako se ranije tvrdilo, pa će izostati samo Šiljak.

U Sloveniji vlada uvjerenje da bi njihovu uspjehu moglo kumovati ivrijeme jer u ponedjeljak kišilo. Razmočen teren, tvrde slovenskinavijači, odgovara domaćoj reprezentaciji, a bežigradski stadion zbogslabe trave i drenaže postaje nakon kiše prava "močvara" u kojoj se nemože razvijati kombinatorna igra s mnogo dodavanja i prilika zagolove.

Prašnikar: Nećemo igrati bunker

Izbornik slovenske nogometnereprezentacije Bojan Prašnikar izjavio je danas kako se ne može govoriti da je Slovenija u velikoj prednosti pred uzvratnu utakmicu uLjubljani.

"Nakon zagrebačke utakmice stvari se nisu bitnije promijenile. Nemože se govoriti o nekoj našoj velikoj prednosti. Jedina naša prednostje to što igramo pred svojim navijačima", kazao je Prašnikar, dodavšikako već ima plan igre za uzvratni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam donio odluku oko većine stvari. Na poziciji Šiljka će igratiZlatko Zahovič. Također, moramo biti spremni i na moguće izvođenje11-eraca", napomenuo je.

Prašnikar ističe kako njegovi izabranici u Ljubljani neće igratibunker, premda bi im odgovarao rezultat 0:0. "Bunker možemo igratisamo ako na to budemo prisiljeni", rekao je.

Subotnja utakmica imala je rekordnu gledanost u Sloveniji, objavilaje danas RTV Slovenije. Prijenos susreta pratilo je oko 409.000gledatelja, odnosno 62 posto ljudi koji su u tom trenutku gledaliteleviziju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara