Zahovič: Organizator je zakazao, SAD i Alžir su završili utakmicu četiri minute poslije nas

Tekst: M.M.
Foto: AFP

SLOVENCI će još dugo biti u šoku. Ne ispada se svaki dan u doslovno posljednjoj sekundi utakmice. Svoje viđenje o igri reprezentacije dala su neka od najvećih imena slovenskog nogometa.

"Naš najbolji igrač bio je vratar Handanovič i to sve govori. Imali smo problem u veznoj liniji gdje nismo uspjeli zadržati loptu. Osim toga, propuštali smo na lijevoj strani gdje su nas Englezi stalno probijali. Strašno mi je žao zbog ispadanja, ali Englezi su bili bolji. Danas nismo imali sreće kao protiv Alžira", izjavio je nakon utakmice legendarni igrač Hajduka Branko Oblak.

Sličnog je mišljenja i bivši izbornik Srećko Katanec. "Engleska je bila bolji takmac, postigli su tipičan engleski pogodak. Nama je taj rezultat donekle odgovarao i uspjeli smo ga sačuvati, ali nismo imali sreće. To je tako, nogomet jednom daje, drugom uzima."

Zlatko Zahovič, jedan od najvećih igrača u novijoj slovenskoj povijesti, smatra da razlog poraza leži u nečem drugom."Slovenija je pokazala dobar nogomet, zbog čega sam ponosan i sretan, ali Engleska je zaslužila pobjedu. Međutim, smatram da je organizator napravio veliku pogrešku jer je utakmica između SAD-a i Alžira završila četri minute kasnije. Kada su saznali da smo izgubili utakmicu, krenuli su na sve ili ništa jer su znali da ispadaju. Baš zato obje utakmice trebaju početi i završiti istovremeno."

Najveći problem Oblak vidi u širini slovenske klupe."Moram pohvaliti naše nogometaše jer su se zaista borili do kraja. U ovom trenu smatram da je to naš maksimum jer je za nešto više potrebna duža klupa koju mi, na žalost, nemamo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara