Zajec: Prihvatio bih klupu Dinama

IAKO iz Dinama službene potvrde još nema, svi izvori blisku klubu se slažu u tome da je Branko Ivanković novi(stari) trener momčadi iz Maksimira. Iz uprave zagrebačkog kluba uporno šute pa se još ne zna se kad će ime novog trenera biti objavljeno. Kao jedni mogući konkurent Profesoru se spominje, također, bivši Dinamov trener, Velimir Zajec koji je na modroj klupi sjedio u sezoni 1998./99.

"Normalno da je svakom čovjeku užitak i zadovoljstvo trenirati veliki klub kao što je Dinamo. Prihvatio bih ponudu, no nije bilo nikakvih službenih kontakata nije bilo pa znam koliko i vi", rekao je Zajec u razgovoru za Index.

Zajec danas živi mirnim životom u selu Draganiću u Zagorju. Rijetko se pojavljuje u javnosti, a na utakmicama Dinama ga se teško može susresti.

Nekadašnji vrhunski libero Dinama i kapetan bivše jugoslavenske reprezentacije tvrdi da ne zna zašto je Soldo otišao kao ni je li Ivanković najbliže klupi maksimirske momčadi.

"Zaista ne znam ni za Soldu ni za Ivankovića, jer nemam previše kontakata s Dinamom. Sve što znam o tome sam pročitao u novinama", rekao nam je Zajec.

Ako ne zna što se događa u Dinamu, Zajec zna kakva je situacija u Portsmouthu, jer je trenirao taj klub od 2004. do 2005. godine i prati engleski nogomet. Sutra momčad Pompey igra najvažniju utakmicu sezone, u finalu FA Cupa će se suprotstaviti Cardiffu.

"Engleski kup je vrlo specifično natjecanje, jer nema favorita. Mali klubovi mogu dobiti velike i iznenađenja su česta. No nadam se da će Portsmouth slaviti, da će Niko Kranjčar podignuti pehar pobjednika i postati prvi Hrvat koji je osvojio to natjecanje", zaključio je Zajec u razgovoru za Index.

Dinamo od 2001. do 2008. promijenio jedanaest trenera

I za kraj, mali podsjetnik na sve trenere koji su sjedili na klupi Dinama od 2001. godine. Maksimirski klub je za to vrijeme uspio smijeniti jedanaest trenera, dakle cijelu nogometnu momčad. Najduže se zadržao Josip Kuže, koji je izdržao sedamnaest mjeseci dok su Nikola Jurčević i Branko Ivanković po četrnaest mjeseci vodili momčad. Za nekoliko dana bi ova tablica trebala biti popunjena s "Branko Ivanković, svibanj 2008."

Ilija Lončarević. lipanj 2001.

Marijan Vlak, travanj 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro Blažević, svibanj 2002.

Nikola Jurčević, lipanj 2003.

Đuro Bago, kolovoz 2004.

Nenad Gračan, rujan 2004.

Iija Lončarević, studeni 2004.

Zvezdan Cvetković, ožujak 2005.

Josip Kuže, lipanj 2005.

Branko Ivanković, studeni 2005.

Zvonimir Soldo, siječanj 2008.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara