Zajec: Vratit ću publiku i zagrebački duh na Maksimir

Tekst: S.T.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

VELIMIR ZAJEC pred sobom ima tešku zadaću. Novi Dinamov trener zacrtao je od Modrih napraviti momčad koja igra ofenzivno, sa što manje dodira, a da pritom publika uživa u predstavi. Zeko će momčad 7. lipnja povesti na pripreme, a evo što od svega očekuje:

"Pripreme ćemo bazirati na lopti i uigravanju jer želimo da igrači što brže dođu u natjecateljsku formu. Tražit ću da se igra što jednostavnije i okomitije i s manje dodira. Također, i obrana je jako važna. Momčad se mora graditi od obrane jer je to temelj koji omogućuje da igrate ofenzivno ili defenzivno. U Europi se moramo prilagođavati protivnicima, ali to ne znači da ćemo igrati destruktivno. U svakom trenutku moramo imati igru koja će privući gledatelje", rekao je Zajec za službenu stranicu Dinama.

Zajec je zatim iznio svoje planove za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo stvoriti prepoznatljivu igru i vratiti publiku na stadion, stvoriti nogometnu predstavu. Moramo stvarati više šansi i zabijati više golova. Moja je vizija vratiti zagrebački duh na Maksimir i stvoriti respekt igrača prema klubu. Želim prvo mjesto u HNL-u i ulazak u Europsku ligu."

Zajec je istaknuo da će dati priliku mladim igračima.

"Volim mlade igrače i puno sam radio s njima. Naravno, treba ih "dozirati", što nije uvijek lako. Ali svakako ćemo s njima puno raditi i to je moja želja", kaže Zajec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara