Započelo Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

U SUBOTU je u St.Moritzu otvoreno Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Staze su spremne, većina skijaša već je stigla.

U organizaciju je utrošeno milijun švicarskih franaka. Ne treba sumnjati da će sve biti na najvišoj mogućoj razini. St.Moritz dva je puta organizirao zimske Olimpijske igre a tri puta bio je domaćin Svjetskog prvenstva.

Već na otvaranju St.Moritz oborio je neke rekorde. Na ovom svjetskom prvenstvu natupiti će 400 skijaša iz 61 zemlje, više nego ikad.

Hrvatsku će u St.Moritzu predstavljati Janica Kostelić, koja je već doputovala, te Ivica Kostelić, Nika Fleiss i Ana Jelušić, koji će stići kroz 7 dana.

Janica će nastupiti u svim disciplinama osim spusta, a Ivica samo u slalomu.

Kolekcija medalja obitelji Kostelić još nije potpuna. Nedostaju im samo one sa Svjetskog prvenstva, no ovog puta to bi se moglo promijeniti.

Prije dvije godine u St.Antonu Janica je bila peta u slalomu, dok je u kombinaciji pala. Ivica je tada prvenstvo promatrao iz bolničkog kreveta.

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek smatra kako su Ivica i Janica sada dovoljno zreli, a "Gips" se nada medalji, barem za Janicu.

"Ivica ima manje šanse", kaže Ante, "jer će nastupiti samo u jednom slalomu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara