Zaposlenici Varteksa u štrajku, pod upitnikom utakmica protiv Istre idućeg vikenda

Zaposlenici Varteksa u štrajku, pod upitnikom utakmica protiv Istre idućeg vikenda

Tekst: G.Š
Foto: Cropix

ZAPOSLENICI Varteksa izgubili su strpljenje zbog neisplata plaća i stupili u štrajk. Zbog toga je pod upitnikom njihova prvenstvena utakmica s Istrom sljedećeg vikenda.

U štrajku su svi zaposlenici kluba, koji ne misle odustati dok ne pronađu dogovor s upravom kluba. Odluku je u ime zaposlenika objasnio sindikalni povjerenik kluba Ivan Črepinko, rekavši da to nije nikakva akcija protiv uprave, već kako je izgubljeno strpljenje zbog neisplate plaća i osnovnih dugova, te dodao kako u Varteksu svi imaju podršku igrača i trenera.

Županijska povjerenica SSSH Nevenka Poljak objasnila je kako razgovori s direktorom kluba Goranom Jukićem nisu donijeli ništa, a tražena su jamstva da će se u prvom tjednu ožujka isplatiti plaće za srpanj i kolovoz. Zaposlenicima klub duguje osam plaća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jukić je potom objasnio kako klub trenutno ima sredstava za isplatu jedne plaće te prenosi riječi predsjednika Zlatka Horvata, koji zastupa mišljenje da u klubu treba smanjiti broj zaposlenika za 30 posto, a želi smanjiti i plaće.

Črepinko je dodao kako treba sjesti i razjasniti problem, jer u suprotnom će biti upitna već subotnja utakmica s Varteksom. Klub iz Varaždina krenuo je u proces privatizacije, koji je još uvijek praktički u povojima.

S obzirom na stav kluba o smanjenju broja zaposlenika i rezanju plaća u trenutku kad ih ljudima duguju osam, teško da se može doći do rješenja kojim bi svi bili zadovoljni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara