Zašto HTV ne prenosi Ančića?

MARIO ANČIĆ, sigurno znate, plasirao se u osminu finala Australian Opena. Nažalost, sjajne partije najveće hrvatske sportske nade niste mogli pratiti na HTV-u.

U drugom kolu Australian Opena Ančić je igrao protiv 16. nositelja, Nizozemca Sjenga Schalkena. Nizozemska televizija nakon raspitivanja o Ančićevim mogućnostima zakupila je prava na prijenos meča. Ančić je Nizozemcima bio dovoljno zanimljiv da su prenosili meč s terena na kojem nisu bile predviđene kamere.

Je li Ančić, i zašto, nezanimljiv HTV-u? Ili pak u isto vrijeme dok televizija financirana iz naših džepova plaća razne estradne spektakle, nema novaca za 18-godišnjeg Splićanina, već danas zvijezdu svjetskog tenisa.

S prvim pitanjem obratili smo se jučer uredniku sportskog programa HTV-a, Bruni Kovačeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na terenu gdje su igrali Ančić i Schalken zaista nije bilo kamera, niti je taj meč ponuđen u eurovizijskoj razmjeni kao mečevi sa ostalih terena. Međutim, točno je da su Nizozemci taj meč prenosili jer su produkcijski osigurali prijenos, što znači da su posebno platili i postavili 6 svojih kamera, te platili satelit, što mi u ovom trenutku ne možemo podnijeti." - odgovorio nam je gospodin Kovačević.

Hoće li HTV prenositi iduće mečeve ili barem prikazivati snimke, upitali smo jučer Kovačevića, a odgovor nam je stigao danas.

"Učinili smo dodatni napor i prenositi ćemo Ančićev meč u sljedećem kolu, jer je on na terenu kojeg kamere domaće televizije pokrivaju. Meč Ančić-Luczak (u premijernoj snimci) možete pogledati sutra (17.01., petak) u 09.00 sati na trećem programu, te snimku istog
poslijepodne u 16.15 sati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara