Zašto Štimac želi biti predsjednik Hajduka?

JE LI Igor Štimac naglo povukao svoju ofenzivu prema Rusanovoj? Je li se odrekao ambicija, zbog kojih je iz temelja mijenjao politiku i imidž? Neki novinari bliski "onome" što je ostalo od splitskog Hajduka, zapravo, ne tvrde da se Štimac odrekao predsjedničke kampanje, već da je ona promijenila ciljanu publiku.

Štimca se, po novom, spominje kao novog predsjednika Hajduka. Osnovana sumnja postoji, a Štimac niti potvrđuje niti demantira. No, pitanje je zašto želi biti predsjednik Hajduka kad iz sjene ionako lakoćom vuče poljudske konce? Od Štimca osobno to se pitanje nije riješilo, ali doznali smo što bi Štimac napravio kad bi on bio predsjednik - smijenio bi Roberta Jarnija!

"Svakako ga treba nastaviti educirati bilo kao trenera u omladinskom pogonu, bilo kao pomoćnika glavnome treneru, to nije upitno", kazao je Štimac novinaru Slobodne Dalmacije.

"Robi je ispunio osnovni zadatak koji je pred njega postavljen. Mlad je i perspektivan trener kojega se ne smije ni u kojem slučaju olako potrošiti, kako to obično kod nas biva. Jarniju je u ruke dan vruć krumpir, koji tada nitko nije želio. Treba s njim u dogovoru odlučiti što bi bilo najbolje za njega u idućoj sezoni."

"Apsolutno sam upoznat sa situacijom u kojoj se trenutačno nalazi Hajduk. Ne mogu konkretno govoriti o nekim stvarima, ali smatram kako je u ovom trenutku najvažnije da na Poljud, u dogovoru s Gradom, stigne novi čelni čovjek", jedino je konkretno što su novinari Slobodne Dalmacije uspjeli izvući od aktualnog čelnika Udruge prvoligaša.

Alibi za skupštinare

Nakon što je Štimac govoreći o stanju u Hajduku prije nekoliko dana, vjerojatno nehotice, rekao; "Da sam ja gazda, ovako se ne bi radilo", redakciju su zatrpali telefonski pozivi uznemirenih građana koji vjeruju "mesiji" da će se dogoditi čudo, i da će "bijeli brod zaploviti u mirnije vode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac često voli biti mesija, a lista njegovih konzumenata prilično je dugačka. Nemalo je onih koji u Igoru Štimcu vide čvrstu ruku koja će počistiti poljudski korov i vratiti stanje u "normalnu". Naravno, ne nedostaje ni onih koji Štimca vide samo kao jednog od lovačke zadruge u mutnom, ali i njima se ponekad učini da bi bilo lakše s jednim takvim, nego sa cijelom brigadom nametnika.

Štimac nije htio priznati, ali niti demantirati glas koji se pronio Splitom. No, nekoliko vizionarskih izjava ipak je pustio javnosti, da se zabavlja dok se ne dogodi što se ima dogoditi. A to u Hajduku trenutno zaista nitko ne zna...

"Nema potrebe da se čeka završetak preoblikovanja kako bi se izabrao novi čelnik. Skupštinari u dogovoru s gradonačelnikom moraju pronaći rješenje u liku osobe koja će i nakon završetka pretvorbe ostati na tome mjestu, jer nitko ozbiljan neće preuzeti takvu odgovornost na mjesec dana", smatra Štimac.

"Sve te stavke mora rješavati novi čelni čovjek i to s maksimalnim ovlastima. On treba izabrati ljude koji će voditi stručni dio, a u koji spada izbor trenera i selekcija igrača za sljedeću sezonu."

I da, kada bi morao birati, zauzeo bi stranu trojca bez kormilara, koji vodi interni rat s Ivicom Šurjakom, "samoprozvanim generalnim menadžerom".

"Ne bih to komentirao, jer će se moj istup krivo protumačiti. Tek ću reći da spomenuti trojac, a posebno Mirko Klarić, nema nikakvih osobnih interesa u Hajduku i sve što rade, rade za boljitak kluba."

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara