Završena karijera za Mateja Mamića?

AKO JE suditi prema riječima liječnika, za hrvatskog košarkaška i reprezentativca Mateja Mamića, koji se na sinoćnjoj utakmici Bundeslige teško ozlijedio i ostao paraliziran, karijera je završena. Liječnik Schaffartzik kaže da ništa neće biti kao prije, ali vjeruje da Mamić neće život provesti u invalidskim kolicima.

Pri blokadi protivničkog igrača Natea Doornerkampa Mamić je u subotu navečer pao na leđa i glavom udario u parket, te ostao ležati nepokretan nekoliko minuta. Kapetan berlinske ALBA-e nije mogao micati rukama i nogama, ali je bio pri svijesti.

Nakon liječničkog tretmana razina paraliziranosti se smanjila, pa Mamić danas osjeća noge. Liječnik Walter Schaffartzik kazao je da je Mamić tijekom nedjelje dobro pomicao obje noge, ali da je imao muka s pomicanjem ruku, piše Slam Sport. 

Na internet srranici ALBA-e isti liječnik kaže da Mamić može pričati, te da će se sutra krenuti s pretragama.

"Zadovoljni smo za sada, ali ako situacija ostane ista, on nikada neće biti sposoban kretati se samostalno", kazao je liječnik.

Schaffartzik je rekao da ozljeda najvjerojatnije znači prekid karijere za 30-godišnjeg košarkaša, ali ne očekuje da će Mamić ostatk života provesti u invalidskim kolicima.

"Ako sve krene po dobru, on će imati normalan život" - dodao je doktor.

Nesreća se dogodila u subotu navečer, 7,5 minuta prije kraja utakmice ALBA-e protiv Triera. Utakmica je prekinuta prvi vodstvu Mamićeve momčadi 66:64, kada su igrači šokirani otišli u svlačionice. U dvorani se nalazila i Mamićeva supruga i njihovo dvoje djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara