Zbog fašizma i paljenja bugarske zastave talijanskim navijačima bit će zabranjen odlazak na gostovanja?

Zbog fašizma i paljenja bugarske zastave talijanskim navijačima bit će zabranjen odlazak na gostovanja?

PREDSJEDNIK Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete najavio je da krovna organizacija talijanskog nogometa ubuduće neće tražiti ulaznice za gostovanja.

Nekoliko talijanskih navijača na gostovanju njihove reprezentaciji u Sofiji kod Bugarske skrenulo je na sebe pozornost fašističkim pozdravima i bacanjem boca na bugarske navijače. Isto tako, trojica navijača ''Azzurra'' bili su uhićeni zbog paljenja bugarske zastave.

Ovi incidenti razljutili su predsjednika Talijanskog nogometnog saveza Giancarla Abetea koji je u izjavi za jednu talijansku radijsku postaju najavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubuduće nećemo tražiti ulaznice za gostovanja naše reprezentacije. Što se tiče izgrednika iz Sofije, to nisu navijači već ljudi koji žele narušiti imidž nogometa i naše zemlje. Naš Savez i ministar vanjskih poslova posjedovali su popis s vlasnicima ulaznica. Treba ustanoviti da li su neki navijači ušli na stadion bez ulaznice. Najviše mi je žao zbog toga što većina naših navijača iz Sofije nisu imali nikakve veze s izgredima. No, dokle god nemamo garancije i mogućnost pouzdane provjere popisa o vlasnicima ulaznica, nećemo ih više niti tražiti", izjavio je Abete, te dodao:

"Za gostovanje na Cipru u rujnu također nismo tražili nikakve ulaznice, a opet su neki navijači pronašli načina kako da ih se dokopaju."

M.Š./Totalsport
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara