Zbog Leke HNS zaprijetio kijevskom Dinamu

KIJEVSKI Dinamo, klub našeg reprezentativca Jerka Leke neugodno je iznenadio izbornika Kranjčara i cijeli Hrvatski nogometni savez. Naime, radi utakmice Kupa koju Dinamo u nedjelju igra protiv Metalurga, Leko od svog kluba nije dobio dozvolu za odlazak u Portugal na prijateljsku utakmicu.

Anatolij Demjanenko, trener kijevskog Dinama, smirio se tek nakon što je HNS zaprijetio žalbom UEFA-i. Prema pravilima krovne europske nogometne organizacije, Dinamo je dužan pustiti Leku u Coimbru, pa je HNS nakon dugih pregovora bio spreman i na žalbu UEFA-i.

Pisma između HNS-a i kijevskog Dinama razmjenjivala su se čitav dan i izbronik Kranjčar počeo je polako gubiti živce.

Otkazi Igora Tudora, Ivana Klasnića i Anthonyja Šerića ipak su unijeli malu pomutnju u redove naše reprezentacije, a da stvar bude gora, Kranjčar je vrlo sličnu situaciju proživljavao s Pršinim Rangersima uoči prijateljske utakmice s Brazilom. Iako se kod Prše veći naglasak stavljao ne njegovu uznapredovalu ozljedu koljena, HNS je počeo polako gubiti strpljenje tijekom pregovora s klubovima svojih reprezentativaca.

"Niti predsjednik Surkis niti trener Demjanenko ne mogu zabraniti Leki da igra za reprezentaciju u terminu koje je određen od strane same FIFA-e. Jerko Leko ide s nama, čak igra u prvoj postavi i nema govora da bi njegov klub mogao spriječiti tako nešto. Isto tako nakon cijelog slučaja Leko neće po povratku iz Portugala izgubiti mjesto u svom klubu. Izbornik Kranjčar razgovarao je s njim i čitava stvar je pod kontrolom. Nervoze je bilo i to je normalno u ovakvim situacijama, ali pravila su uvijek pravila, stoga nije bilo razloga za zabrinutost." - kazao je Ivan Rotim, glasnogovornik HNS-a u razgovoru za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara