Zbog navijača u drugu ligu: Betisu kazna, Athleticu pobjeda

NATJECATELJSKA komisija španjolskog nogometnog saveza odlučila je registrirati prekinutu ligašku utakmicu Betisa i Athletica rezultatom 2:1.

Isti taj rezultat stajao je na semaforu u 69. minuti, kada je igra stala nakon što je jedan domaći navijač pogodio gostujućeg vratara Armanda punom plastičnom flašom ispod desnog oka. Opasno ozlijeđeni golman iznesen je s igrališta, a sudac dvoboja prekinuo je utakmicu.

Utakmica je registrirana rezultatom kakav je bio u trenutku kad je prekinuta. Osim toga, Betis je kažnjen sa zabranom igranja sljedeće dvije utakmice na svom stadionu, a također i s 9000 eura novčane kazne.

Obzirom da su Andalužani praktički u zoni ispadanja (imaju 32 boda kao i 18-plasirani Recreativo), propisane će kaznene mjere samo poboljšati njihove izglede za ispadanje u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava imaju mogućnost žaliti se na odluku saveznog tijela. Odvjetnik okrivljenog navijača Alvaro Pimentel pozvao je javnost na solidariziranje s njegovim klijentom.

"Carmelo duboko žali zbog svog čina. Nije želio ozlijediti Armanda. Sve ga ovo jako pogađa jer je oduvijek iskreni navijač Betisa. Carmelo samo moli Španjolce da zbog njega ne osuđuju njegovu obitelj."

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara