Zbog ovoga Petr Čech i dalje nosi kacigu

ENGLESKI mediji po prvi su put objavili snimku lubanje Chelseajevog vratara Petra Čecha koja zorno prikazuje svu težinu njegove ozljede i objašnjava zašto će Čech vjerojatno braniti s kacigom do kraja karijere.

Snimka CT skena nastala je prije nego je Čech podvrgnut operaciji lubanje, nakon što ga je veznjak Readinga Stephen Hunt 14. listopada 2006. godine udario nogom u glavu.

Čech, koji će u srijedu čuvati vrata Chelsea u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, kaže da se ne sjeća ničega vezanog uz kobnu ozljedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da su svi vidjeli snimke. Slika je prilično impresivna, jer se na lubanji vide detalji, možete vidjeti metalne pločice koje drže frakturu na mjestu. Kirurg je u lubanji izbušio dvije rupe kako bi vratio na mjesto komad kosti koji mi je gotovo ušao u mozak. Mali komadići oko njega bili su odlomljeni pa ih je morao ponovno sastaviti i oni će s vremenom zarasti. Zato i dalje nosim kacigu, kako se ne bi opet odlomili", rekao je Čech u razgovoru za BBC.

"Kad čujete da je nekome razbijena lubanja, svakakve slike padaju na pamet. Ali kad to stvarno vidite, izgleda drukčije od onoga što ste zamišljali. Rana i dalje zacjeljuje, tako da mogu osjetiti mišiće kako štite kritično područje, a cijeli taj dio glave i dalje mi je ukočen. Metalne pločice jasno se osjećaju na dodir", otkrio je Čech detalje oko svoje gotovo fatalne ozljede.

P.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara