Zbog prijetnji Ćiri Mamiću prijeti osam mjeseci zatvora

PROTIV Zdravka Mamića Općinsko je državno odvjetništvo podiglo optužni prijedlog zbog pokušaja protupravne naplate od Ćire Blaževića, piše Vjesnik.

"Pri punoj svijesti Blaževiću poručujem, neka čuju policija i javnost, po cijenu života ili smrti taj novac opet će biti moj. Trudit ću se da na kraju ipak ne bude mrtav", rekao je u lipnju 2003. u intervjuu za Sportske novosti Mamić u namjeri da naplati 200.000 eura, koliko smatra da mu Ćiro duguje.

Istog dana kada je intervju objavljen Ćiro Blažević je protiv Mamića podnio kaznenu prijavu, a Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da se Mamića osudi na 8 mjeseci zatvora, odnosno tri godine uvjetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom istrage Ćiro je naveo kako mu je Mamić rekao da će mu poslati kamatare, te kako mu je nepoznata osoba sakrivši broj na mobitelu rekla "vrati pare ili ćemo ti j..... majku. Imaš trening u 18, a kod tebe smo u 20 sati".

Zdravko Mamić pak tvrdi kako je s Ćirom razgovarao o vraćanju 200.000 eura koje je dobio za sezonu koju nije odradio, prenosi Vjesnik, te da je Ćiro rekao kako neće biti problema. Mamić je dodao kako mu je Ćiro u zadnjem razgovoru rekao :"…ma kakvo vraćanje, nabijem te na k.…", te mu spustio slušalicu.

Dinamov dopredsjednik tvrdi kako nikad nije imao namjeru prijetiti Ćiri, već su prijetnje izvučene iz konteksta.

Kada je Mamić prijetio Ćiri, navodno je nazočan bio i Mirko Barišić, predsjednik Dinama, no u istrazi on je rekao kako to nije istina. Dragan Marić, predsjednik Marsonije, koji je s Mamićem u lošim odnosima od transfera Ivice Olića, rekao je kako je čuo Mamića da govori da si Ćiro ne bi smio dozvoliti da ga traže kamatari, prenosi Vjesnik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara