Zbog šokantne prometne nesreće HOO traži mjesto u finalu za naše veslače!

Zbog šokantne prometne nesreće HOO traži mjesto u finalu za naše veslače!

HRVATSKI olimpijski odbor (HOO) uputit će molbu Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) da se veslački dvojac na pariće Ante Kušurin i Mario Vekić uvrste kao sedmi čamac u finalnu utrku.

Hrvatski dvojac na pariće Kušurin/Vekić osvojio je četvrto mjesto u svojoj polufinalnoj utrci, čime naši veslači nisu izborili plasman u finale, koje je na rasporedu u subotu, 16. kolovoza. Točnije, plasirali su se u B finale koje će se održati u četvrtak, 14. kolovoza u 17.40 h po lokalnom vremenu.

No, hrvatski veslački reprezentativci bili su sudionici teške prometne nesreće u srijedu ujutro. Autobus koji je prevozio veslače na poprište natjecanja sudario se tijekom vožnje, pedesetak kilometara od Pekinga, s kombijem u kojem su na mjestu nesreće poginula dva Kineza. U autobusu nije bilo tragičnih slučaja, ali je trener hrvatskih veslača Dragutin Milinković zadobio ozljede, te je prebačen u bolnicu na šivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je pretrpljeni šok nakon prometne nesreće čiji su bili sudionici, izravno utjecao na nastup i rezultat Kušurina i Vekića, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uputit će molbu Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) da se hrvatski veslački dvojac na pariće Ante Kušurin i Mario Vekić uvrste kao sedmi čamac u finale utrke koja je na rasporedu u subotu 16. kolovoza. Sukladno proceduri, MOO će u suradnji s Međunarodnom veslačkom federacijom (FISA) razmotriti zamolbu i donijeti odluku.

Obzirom da je B finale na rasporedu 14. kolovoza (17:40 sati), odluka se očekuje do 11 sati istog dana. HOO je optimističan glede zamolbe.

Totalsport
Foto: Index montaža

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara