Zdravko Mamić: Dežurni kritičari, i dalje prosipajte pamet jer bez vas ne bih bio dovoljno dobar!

"DA, ZAISTA ne igraju dobro. Osim što su postigli dva pogotka i kontroliraju utakmicu. Ne govorite mi više da ne igraju dobro!" - razljutio se hrvatski izbornik Slaven Bilić na konzumente svečane maksimirske lože, od kojih su mnogi primijetili da Dinamo nije prikazao neku posebnu nadmoć u jedinom istinskom derbiju hrvatskog prvenstva.

Iako smo ostali uskraćeni za saznanje je li Nane Nacionale bio više sretan jer su dostojnu partiju pružile tri udarne igle njegove reprezentacije, ili pak više nesretan zbog rastrojenog izdanja dragog mu Hajduka, izrečena konstatacija najviše se svidjela izvršnom Dinamovom dopredsjedniku Zdravku Mamiću, pa se njome poslužio za uvod svoje kolumne kojom nas po novome časti svakog četvrtka na redizajniranom službenom webu.

"Nikada nisam bio mirniji kao uoči posljednjeg derbija. Subota gotovo da je bila previše uobičajena i lijena. Bio sam na ručku s ekipom, na njihovim licima vidio sigurnost i samouvjerenost, otišao kući, obrijao se, obukao klupsku uniformu i još na putu prema stadionu upisao sva tri boda. Najveći susret hrvatskog prvenstva prošao je prema mojim očekivanjima. Profesorove bebe kontrolirale su utakmicu i već u prvom dijelu riješile dvojbe oko pobjednika. Sve je, još na odmoru nakon prvih 45 minuta, najbolje opisao Slaven Bilić." - piše Mamić, uz aplaudiranje izborniku, jer bila je to "nedvojbeno najčišća pobjeda u nekom od derbija u posljednjih desetak godina."

Groznica subotnje večeri i dalje traje, kaže, prepričavaju se svi fantastični potezi Ivankovićevih beba, a atmosfera u klubu dovedena je do savršenstva.

"U savršen ambijent nisu se uklopili samo kronični dušebrižnici koji iz uredskih fotelja bolje pogađaju od Eduarda, bolje izbijaju od Šife i bolje dodaju od Modrića. Kapa dolje, i dalje prosipajte pamet, jer bez vas niti ja ne bih bio dovoljno dobar za mjesto na kojem se nalazim. Dežurni kritičari, koji nemaju pojma što se u klubu događa, jačaju me i pomažu prijateljima da i dalje budu dostojni kluba uz koji stoje. Jer, kada nakon takve večeri dobijete u dnevnim listovima ocjene oko 6 ili najviše 6,5, ne preostaje vam ništa drugo nego da i dalje radite na sebi i pokušate biti još bolji. Hvala vam gospodo, obećajem da ćemo biti bolji i možda već u sljedećoj utakmici, nakon pobjede s dva, tri ili četiri razlike, zaslužiti i pokoju sedmicu ili osmicu." - poentirao je prvi čovjek Maksimirske 128, poručivši usput velike zahvale najvjernijim navijačima, čije su koloritne predstave u Rijeci i na Maksimiru, jedini put u bolju budućnost.

D.R.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara