Zec još u šumi, Marković sprema ražanj za Engleze

VLATKO MARKOVIĆ, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, neprekidno iznenađuje javnost svojim izjavama.

Iako je hrvatska reprezentacija danas još miljama daleko od kvalifikacijskih utakmica za EP, čovjek koji važi za nogometnog stručnjaka, već je "odabrao" protivnika u kvalifikacijama.

Marković želi Engleze koje bi, uvjeren je Marković, "Hrvatska pobijedila u ukupnom rezultatu i plasirala se na Europsko prvenstvo". Sjetimo se prijateljske utakmice s Englezim. Ili bolje ne.

Marković si u isto vrijeme stvara prostor za eventualni sutrašnji poraz i oproštaj od Prvenstva. Čudi se Marković zašto bi propuštanje Europskog prvenstva bila tragedija. "Pa Nizozemci se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo, i nitko se nije žalio" - kaže Marković.

Nizozemci su ipak drugi narod s drugim, životnim standardom. Mnogim Hrvatima u općem sivilu svakodnevice sportski su uspjesi, posebno nogometne reprezentacije, jedino veselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još da bi u slučaju plasmana na EP Hrvatska dobila 8 milijuna eura, od toga bi 60 posto pripalo Savezu koji je ipak organizirao susrete i pressice i plaćao hotele reprezentativcima, a 40 posto dijelit će se na članove reprezentacije.

UEFA cijeni hrvatskog vrsnog nogometnog vođu Vlatka Markovića, pa će Marković u ožujku 2004. godine najvjerojatnije zasjesti u Izvršni odbor UEFA-e. Blago nama!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara