ZELČIĆ STIGAO KOŽULA

Na dvokružnom velemajstorskom šahovskom turniru, kojim ŠK ´Mravince Dalmacijacement´ obilježava još jednu iznimno uspješnu sezonu odigrano je peto i šesto kolo. L

Najveći napredak ostvarili su Bojan Kurajica i Robert Zelčić. Kurajica je u sjajno vođenoj partiji nanio prvi poraz vodećem Zdenku Kožulu, a zatim se mirnim remijem s Emirom Dizdarevićem održao na trećem mjestu. Kožulovo posrtanje iskoristio je Robert Zelčić, koji se remijem s Pavasovićem i pobjedom nad Tatjanom Roščinom probio na diobu prvoga mjesta. Iznenađenje dana je lijepa pobjeda Roščine nad Dizdarevićem, a korak naprijed napravio je i Ukrajinac Oleg Romanišin. Najprije je remizirao s Draženom Sermekom, a onda je pobijedio Vladu Kovačevića.

Rezultati 5. kola: Kovačević-Cvitan remi, Romanišin-Sermek remi, Pavasović-Zelčić remi, Roščina-Dizdarević 1:0, Kurajica-Kožul 1:0.

Rezultati 6. kola: Cvitan-Kožul remi, Dizdarević-Kurajica remi, Zelčić-Roščina 1:0, Sermek-Pavasović 1:0, Kovačević-Romanišin 0:1.

Pordak na ljestvici poslije 6. kola: Kožul i Zelčić po 4,5 boda, Kurajica, Cvitan i Dizdarević 3,5 , Roščina i Romanišin 3, Sermek 2, Kovačević 1,5 i Pavasović 1 bod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara