Željka Krizmanić 18., Josip Gluhak 22.

MLADA hrvatska klizačica Željka Krizmanić zauzela je 18. mjesto na 6. zimskom europskom olimpijskom festivalu mladih koji se od 25. do 31. siječnja održava na Bledu.

Petnaestogodišnja Zagrebčanka, nakon 19. mjesta u kratkom programu, izvela je korektno slobodni sastav i popravila za jedno mjesto svoj plasman. Po riječima njezine trenerice Oksane Gorbačov velika trema u kratkom programu bila je glavni razlog što talentirana Željka Krizmanić u konkurenciji 25 klizačica nije ostvarila bolji plasman. Pobjednica je Njemica Katharina Hacker ispred Šveđanke Line Johansson i Mađarice Viktorije Pavuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slabo je klizao i mladi Josip Gluhak koji je poslije kratkog programa u konkurenciji 22 klizača zauzeo posljednje mjesto, jer po riječima njegovog trenera Jevgenija Generalova, nije korektno izveo niti jedan zadani skok i ima male izglede da u četvrtak, posljednjeg natjecateljskog dana, u slobodnom programu bitnije popravi svoj plasman.

Od hrvatskih sportaša danas na Igrama nastupaju samo alpinci Tin Široki i Danko Marinelli u paralel slalomu koji započinje u 15 sati, a ukoliko se plasiraju među 32 najbolja, ponovno će starati u 17,30 na skijaškoj stazi ´Straža´ koja se nalazi gotovo u središtu Bleda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara