Žestoki Materazzi: Ne trpim sudačke nepravde

Totalsport
Foto AFP

INTEROV stoper Marco Materazzi potužio se novinarima da u talijanskom nogometu suci zauzimaju različite kriterije, ilustrirajući svoju tvrdnju kroz dva primjera. U jednom od njih je i sam bio protagonist.

Materazzi je komentirao epizodu s posljednje utakmice 5. kola Serije A između Genoe i Juventusa (2-2), odigrane u četvrtak. Prozvao je suca tog dvoboja Massimiliana Saccanija zbog toga što nije isključio Juventusovog brazilskog igrača Felipea Mela.

"Ja sam kao i moj trener Jose Mourinho, ne trpim sudačke nepravde. Jeste li čuli što je Melo rekao sucu kad mu je ovaj pokazao žuti karton? Da vam ja kažem? Rekao mu je: "Kurvin sine"! Ne razumijem zbog čega nije bio isključen.

Tada se Marco prisjetio Trofeja Tim, pripremnog turnira odigranog sredinom kolovoza .U prvoj utakmici kružnog turnira, u kojem dvoboji traju po 45 minuta, Inter je igrao protiv Juventusa. Milanski je klub vodio s 1-0 kad je sudac pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Materazzija na Amauriju.

"Rekao sam tada sucu Damatiju da bi se trebao sramiti zbog dosuđenog penala, a ovaj mi je pokazao crveni karton. Iako je u pitanju bilo natjecanje koje baš i ne znači sve na svijetu, morao sam još i platiti 5.000 eura kazne. To nije u redu. Mislim, nemojte ovo shvatiti kao napad na sudačku organizaciju, ali ako želite da stvari normalno funkcioniraju, onda moraju vrijediti isti kriteriji za sve", zaključio je Materazzi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara