Žetva medalja hrvatskih triatlonaca na Balkanskom prvenstvu

Žetva medalja hrvatskih triatlonaca na Balkanskom prvenstvu

Foto: HTS

HRVATSKI triatlonci ostvari su odlične rezultate i pravu žetvu medalja na Balkanskom prvenstvu u rumunjskom Olimpu. Ukupno 26 sportašica i sportaša kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta natjecalo se ovog vikenda u disciplinama supersprint i sprint triatlon.
 
Luka Paliska u cilj je ušao iza prva tri seniora kao apsolutno četvrti, no pripalo mu je juniorsko zlato. Njegov mlađi klupski kolega Luka Grgorinić oko vrata je stavio juniorsku bronzu. U Youth kategoriji žena zlato je pripalo mladoj Zari Baković, a srebro Lei Šešelj na utrci super sprint distance, dok je Elisabetta Vitasović osvojila srebro u glavnoj utrci sprint triatlona.
 
"U iznimno oštroj konkurenciji sportašica i sportaša proširena triatlon hrvatska reprezentacija pamtit će ovo Balkanskom prvenstvo kao iznimno uspješan nastup koji je, uz medalje, donio i obilje odličnih rezultata sportaša mlađih dobnih kategorija. Među seniorkama se ističe 4. i 6. mjesto Tee Miloš i Sonje Škevin u konkurenciji Elite žena na utrci koja najboljima donosi vrijedne bodove za europsku ljestvicu", rekao je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara