Zidane ne ide s Realom na daleki istok

GENIJALNI Realov graditelj igre, francuski reprezentativac Zinedine Zidane, kritički se osvrnuo na trotjednu dalekoistočnu turneju tijekom koje je španjolski prvak boravio u Kini, Japanu i Tajlandu, i na kojoj je u posljednjih 9 dana odigrao čak četiri utakmice.

- Tamo se nije moglo dobro trenirati i pripremati za novu sezonu - kazao je Zidane u razgovoru za France Football. 

Na ovakvim turnejama, koje klub poduzima u prvom redu iz komercijalnih razloga, tempo života igrača je ubitačan. Nakon utakmica kasno se ide u krevet, a izjutra se rano ustaje da bi se prispjelo na aerodrom s kojeg se leti na drugo odredište. Za mene koji sam navršio 31 godinu premalo je vremena za osvježenje i odmor između dvaju nastupa i stoga bi bilo bolje da ne idem na takve turneje.

"Zamor materijala" koji je zamijećen kod Zidanea bio je razlog što ga je novinar France Footballa upitao ostaje li kod odluke da završi karijeru već za dvije godine, 2005. kad mu istječe ugovor s Realom.

Još nisam precizirao datum mog prestanka igranja, ali mislim da bih dobro učinio kad bih završio karijeru sa 33 godine dok sam još u punoj snazi. Sad sam u zrelim godinama, osjećam da ću sezonu odigrati u top formi, ali ne znam hoću li isto takav biti i za dvije godine. A ja ni u kojem slučaju ne bih želio završiti karijeru kao isluženi nogometaš - odgovorio je Zidane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara