Žilić potjerao Armadine radikale s Kantride

DRAGAN ŽILIĆ je u svom debiju u dresu Rijeke natjerao najradikalnije pripadnike Armade da se povuku sa stadiona. Oni, naime, nisu dobili podršku u "navijanju" s tribina, te su u 60-toj minuti demonstrativno napustili stadion, dok je ostatak navijača podržao igrače Rijeke, među njima i novog vratara.

"Ne želim komentirati ponašanje tih pripadnika Armade, sve što mogu reći je to već ispričana priča. Ja sam izuzetno zadovoljan mojom utakmicom kojom sam debitirao u novom klubu, posebno zbog prve ovosezonske pobjede." - izjavio je srpskom Kuriru Dragan Žilić.

"Bio sam maksimalno koncentriran na meč i trudio sam se ne obraćati pažnju na uvrede jedne male grupe navijača, koja mi je skandirala dobro poznate parole. Nije ih bilo više od 20 ili 30, ali su bili izuzetno uporni i bukvalno protestirali pri svakom mom kontaktu sa loptom. Ostali navijači su im se suprotstavili i tražili da ili navijaju za svoj tim, ili da napuste tribine. Međutim, meni je posebno bilo zanimljivo ponašanje navijača Cibalije, koji su me na početku utakmice vrijeđali zajedno s Armadom, da bi u finišu "okrenuli ploču" i skandirali moje ime." - dodao je Žilić.

Situaciju kad je dio navijača napustio tribine, Žilić nikada neće zaboraviti: "Bio sam okrenut leđima i nisam vidio kako izlaze. Samo sam osjetio kako atmosfera na tribinama postaje vatrena i čuo kako cijeli stadion pjeva pesmu: "Moja Rijeko, vodi nas do pobjede!" Tada sam se okrenuo i video sam da onih koji su pratili svaki moj potez više nema na tribinama."

"Već smo imali prednost od 4:0, koncentracija je pala, što je i razumljivo, s obzirom na to da je bilo izuzetno sparno. Možda sam se i opustio zato što Armade više nije bilo na tribinama. Kad sve pažljivo analiziram, mislim da su me uvrede natjerale da se maksimalno pripremim i pokažem pravo lice" - rekao je Žilić o utakmici u kojoj je ipak primio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transparent "Žiliću, van iz Rijeke, van iz Hrvatske" potaknuo je navijače na negodovanje, a oni najradikalniji koji su napustili stadion svoj su prosvjed nastavili ispred zapadne tribine, no nije bilo incidentnih situacija.

Na Internet stranicama navijača Rijeke nakon utakmice je objavljen neoubičajen izvještaj. Armada je razočarana činjenicom da su nakon puno godina, opet postali "sramota" i "šačica nacionalista". Među ostalim, u izvješću stoji: "Bili smo uz klub kada mu je išlo najteže, iznova mu davali snagu svojim glasom sa zapada, zajedno se radovali, no sada je tome kraj. U buduće neka ti veliki navijači koji znaju eventualno otići do Varaždina, Pule i finale Kupa vode i pretvore kazališnu publiku u jaku navijačku skupinu. Da ih vidimo već ovog petka u Zagrebu, za tjedan dana u Bugarskoj i kasnije u Osijeku. Neka oni sada pale baklje, rade koreografije i ukrase ograde Kantride. Mi smo samo ionako šačica jadnika! Neka i dalje gospoda novinari umanjuju značaju izlaska "djece i par starijih budala", no više ništa neće biti kao prije!"

Armada je u svojem obraćanju javnosti iznijela svoj vid utakmice: "Na ogradi ponovno samo hrvatske zastave i "Sami protiv svih". Navija se za Rijeku, ali i kontra Žilića, te davanjem podrške treneru Scoriji. Dio publike na naša skandiranja uzvraća zvižducima, ali ne mogu nas utišati. Rijeka je bez većih problema zabila četiri komada, a kulminacija večeri dogodila se je u 60. minuti, podizanjem poruke koja je prije tjedan dana bila zabranjena; "Žiliću van iz Rijeke, van iz Hrvatske" iza koje je upaljeno pet baklji. Sve su bačene prema golu na kojem je branio "trofazni golman"! Nakon toga, dio tribine na kojem se je navijalo napušta tribinu uz vidno negodovanje ostale publike. I upravo u trenutku, "veliki ljubitelji" počinju pjevati punih 3 minute, a do završetka utakmice, čuo se svaki udarac po lopti. Mi koji smo izašli zadržali smo se ispred stadiona do sučevog zvižduka, nastavljajući svoja skandiranja i navijanja."

(Foto: Armada)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara