Zlatan Ibrahimović mogao bi igrati za Hrvatsku

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, napadač Ajaxa i najveća europska mlada nada, švedski bi dres mogao zamijeniti hrvatskim - izjavio je Vlatko Marković za Jutarnji list.

Zlatan Ibrahimović igra za Ajax i Švedsku. U Ajaxu, kao nasljednik Marka van Bastena, Kanua i Kluiverta nosi broj devet.

Kako za Hrvatsku, kad je talentirani napadač porijeklom iz BiH ovog ljeta igrao na Svjetskom prvenstvu za Švedsku?

Prijedlog je FIFA-e, o kojem će UEFA odlučivati u ožujku, da igrači s dvojnim državljanstvom mogu još jednom razmisliti za koju će reprezentaciju igrati.

Zlatan Ibrahimović rođen je u Bosanskoj posavini, a majka mu je Hrvatica. Radi se o igraču visokom 1,92 i, netipično za tako visoke igrače, brzom, prodornom i spretnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izjavi Markovića, Zlatan bi najradije igrao za Hrvatsku. 

Ovakva Markovićeva najava naljutit će i Šveđane, za koje Ibrahimović igra, kao i stanovnike BiH, gdje je Zlatan rođen.

Iako bi nam daleko draže bilo bi nam da je Hrvatska sama sposobna proizvesti igrače ovakve klase, dolazak Zlatana dočekali bismo s oduševljenjem.

Ovo nas međutim podsjeća nas međutim na slučaj o kojem se dosta pričalo prije nekoliko tjedana. Još jedan talentirani igrač Ajaxa, vratar Didulica, nećkao se između Hrvatske i Australije. Kad je već i sam izjavio da je skloniji Hrvatskoj, odlučio se za Australiju.

Postoji ipak jedna bitna razlika - Didulica bi teško na poziciji prvo vratara zamijenio Pletikosu, a Zlatan svoju devetku u reprezentaciji Hrvatske zaslužuje odmah.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara