Zlatko Kranjčar: Hajduk će zbog Ćire biti prvak

OVIH se dana u Rogoznici održao seminar trenera HNL-a, na kojem su treneri naših nogometnih prvoligaša došli do korisnih spoznaja o mogućnostima koje mogu uvelike poboljšati igru nogometaša. Našao se tu i Zlatko Kranjčar koji je u razgovoru s novinarima dao svoje viđenje i prognoze uoči nove sezone.

Najvažnija izjava stigla je na samom početku razgovora, a oko nje će se zasigurno još lomiti koplja, kako u medijima, tako i na terenu.

"Prvaka treba tražiti između Hajduka, Dinama i Rijeke. Oni su najjači, no prednost dajem Hajduku zato što je on aktualni prvak i ima izuzetnog trenera na klupi." - kazao je Cico.

Potvrdio je također kako je jako zadovoljan promjenama u Maksimiru.

"Dinamo je sada bolji, čvršći. Mislim prvenstveno zahvaljujući treneru Kužeu, a sudeći po utakmici koju sam gledao i Rijeka je napravila korak više, prvenstveno kad se o pojačanjima radi." - dodao je naš nogometni selektor.

Nije se ustručavao priznati kako od Luke Modrića očekuje najveću eksploziju, a spomenuo je i Ćorluku, Vučka i Bartulovića.

"Čujte, ja ne mogu utjecati na trenere, pa ne znam tko će od njih imati stalno mjesto u postavi. Ali ima tu još niz onih od kojih mnogo očekujem, a to su Ljubojević i Grgurović koji bi sada mogli imati kontinuitet."

Uspjesi naših klubova u Intertoto kupu Kranjčara i nisu toliko iznenadili.

"Mi se ravnoporavno možemo nositi i s financijski bolje-stojećim klubovima. Mi s toliko malo ulaganja postižemo dobre rezultate, što su najbolje pokazali upravo Slaven i Varteks. Volio bih vidjeti, recimo, Lippija ili Capella kako bi se snašli u uvjetima u kojima rade naši klubovi!" - kazao je naš nogometni stručnjak novinaru Slobodne Dalmacije. 

Zanimljivije od već poznatog sažaljevanja nad budžetom naših klubova, svakako je bilo čuti procjenu Hajdukovih šansi protiv Debrecena.

"Hajduk je sigurno jači od Debrecena. Pitanje je samo kad prođe koliko će dalje moći postići. Poznavajući Ćiru, trenera svih trenera, znam da će on iz ove momčadi izvući maksimum. Pa nije li Hajduk preklani skoro izbacio Romu?" - sigurno je rekao Cico, osvrčući se na nogometnu Europu.

A s obzirom da je u utorak počela i prodaja karata za veliki spektakl koji će se održati na Poljudu 17. kolovoza, zanimljivo je bilo iz prve ruke čuti što Hrvatska može očekivati protiv jakog Brazila.

"Najprije, nikad ne valja druge precijeniti, a sebe podcijeniti. Nemamo razloga respektirati Brazil. Tu smo vrlo blizu njih kako god okrenete. Imamo i mi driblera i fantazista i nadam se da će ta utakmica biti pravi spektakl." - vrlo optimistično je zaključio izbornik Kranjčar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara