Zlatna kaciga Sebastianu Loebu

TALIJANSKI časopis Auto Sprint nagradio je Citroën treću godinu zaredom, kao i Sébastien Loeb-a drugu godinu zaredom, nagradama "Caschi dOro", 10. prosinca 2005. godine.

Ove nagrade dodjeljuju se svake godine Svjetskim prvacima (Marke i vozači) WRC-a i F1, kao i selekciji talijanskih vozača. Nagrade za Sébastien Loeb-a u Velikoj Britaniji.

Kroz 2005. međunarodnu sezonu motor sport-a, jedna figura dominirala je rally kalendarom. Sada, čak i nakon kraja World Rally Championship (WRC), Citroënov Sébastien Loeb nastavlja svoju pobjedničku utrku, te je 09. prosinca nagrađen od tri najprestižnija britanska časopisa u njihovim nagradama krajem godine.

Loeb 31, koji je ove godine osvojio naslov WRC-a drugu godinu zaredom, imenovan je "Automobilistom godine 2005." od časopisa Autosport. Časopisi To Gear i CAR magazine imenovali su ga titulom "Men of the Year".

Vozeći Citroën Xsara WRC, osvojio je najveći broj pobjeda u jednoj sezoni, sa 10 od 16 startova, uključujući i rekordnih šest pobjeda zaredom u pola sezone, dok je na Korzici postao prvi čovjek u povijesti koji je osvojio svaku pojedinačnu etapu na WRC događaju.

Do kraja sezone, Citroënova super zvijezda postavio je velikih 56 bodova između njega i drugoplasiranog vozača, dok je istovremeno pomogao Citroën-u u osvajanju Naslova Proizvođača treću godinu zaredom.

Dokazujući kako može pobijediti suparnike iz ostalih disciplina, Sébastien Loeb također je osvojio nedavni "Race of Champions" gdje je pobijedio Colin McRae-a i višestrukog pobjednika Le Mans-a, Tom Kristensen-a. Sébastien Loeb nada se ponavljanju uspjeha vozeći privatno Xsara WRC, prije povratka u utrku za Citroën u potpuno novom C4 WRC u 2007. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara