Zlatna Lisica: Navijajte vatreno, ali bez sukoba

OVOGODIŠNJE, 39. izdanje Zlatne Lisice izazvalo je veliki interes hrvatske javnosti za skijaška nadmetanja na mariborskom Pohorju.

Za sada je na nedjeljnu slalomsku utrku iz Hrvatske prijavljen dolazak čak 100 autobusa i vlaka, a očekuje se i dolazak mnoštva navijača u privatnim aranžmanima. Predviđa se kako bi Janicu Kostelić, Anu Jelušić i Niku Fleiss u nedjelju na slalomu moglo bodriti oko 10.000 Hrvata.

Organizatori utrke nemaju većih problema. Za razliku od prije dvije godine kada je Zlatna lisica otkazana zbog nedostatka snijega, ove godine na Pohorju ima više od pola metra ´bijelog pokrivača´. ´Staza je odlično pripremljena,´ kazao je direktor Svjetskog kupa skijašica Kurt Hoch. Organizatori najviše problema imaju s VIP šatorom. Iako su povećali broj mjesta na 1.100, interes je takav da bi i dvostruko više mjesta bilo nedovoljno.

Za sada je 6000 ljudi akreditirano, od čega 150 natjecateljica i 180 pratitelja iz 22 nacionalne ekipe, te 223 diplomata i političara. Akreditirano je i više od 400 novinara. Oko staze je podignuto 4.500 metara ograde, te 2.500 u ciljnoj areni. Pobjednica veleslalomske utrke dobit će 27.000 eura, a toliko vrijedi i prvo mjesto u slalomu.

Hrvatske skijašice u Maribor su doputovale u četvrtak. Janica je na posljednjem treningu udarila štapom u čeljust, međutim iako još uvijek osjeća manje bolove bit će maksimalno spremna za nastup. Najbolji plasman na Zlatnoj lisici ostvarila je u veleslalomu - 2001. godine bila je peta, dok joj je u slalomu najbolji rezultat sedmo mjesto iz 1999. godine.

Nakon MUP-a, koji je jučer poslao zamolbu hrvatskim navijačima za korektno ponašanje na mariborskom Pohorju na utrkama svjetskog kupa u skijanju, danas je apel navijačima za korektno ponašanje na ´Zlatnoj lisici´ upućen i iz Hrvatskog skijaškog saveza (HSS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Poštovani navijači i prijatelji skijanja pozivamo vas da u subotu i nedjelju u što većem broju bodrite Janicu, Niku i Anu na stazama mariborskog Pohorja, kojima će vaša podrška puno značiti. Uživajte u vožnjama svih skijašica, dobrom društvu, te pokažite svijetu na koji način se bodre hrvatski sportaši. Vatrenim navijanjem, ali bez sukoba i pogrdnih povika. Ljubazni domaćini pobrinut će se da vam izvan staze bude zabavno i ugodno,´ stoji u apelu HSS-a.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara