ZOI doping: Austrijski premijer kritizirao svoje nordijce zbog Mayera

Austrijske premijer Wolfgang Schuessel i predsjednik Austrijskog olimpijskog odbora Leo Wallner bili su vrlo oštri prema vodstvu svoje nordijske reprezentacije zbog prisutnosti kažnjenog trenera Waltera Mayera koji se nalazio u hotelu s austrijskim nordijcima u subotu navečer kada su talijanski policajci upali u hotel i izvršili raciju u kojoj su pronašli korištene injekcije.

Mayer je bio i razlogom upada talijanske policije u kamp austrijskih nordijaca, jer je na prošloim ZOI u Salt Lake Cityju bio osumnjičen za manipulaciju krvnim dopingom zbog čega je kažnjen zabranom sudjelovanja na olimpijskim igrama do 2010. godine. U kamp austrijskih nordijaca je došao kao privatna osoba.

"Prisutnost Waltera Mayera baca sjenu na sve naše sportaše", rekao je Schuessel austrijskoj nacionalnoj televiziji ORF, a iste je riječi ponovio i Wallner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, Schuessel i Wallner su uputili kritike i talijanskoj policiji zbog postupanja u čitavom slučaju. Doping se u Italiji tretira kao kriminalno djelo, te policija ima pravo vršiti pretrese.

Inkriminirani trener Mayer uhićen je u nedjelju navečer u Austriji zbog prometne nesreće koju je izazvao bježeći od policije.

(Hina) xzm yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara