Zubak o Offsideu: Može ih biti sram ako će Sesvete platiti za sav trulež u hrvatskom nogometu!

Tekst: Marko Čeko
Foto: Damir Krajač (Cropix)

ZVONKO ZUBAK stigao je skoknuti u Sladki Vrh na prijateljski dvoboj Hajduka i Šangaja i uvjeriti se hoće li u kineskom prvoligašu biti mjesta za njegova sina Matiasa, napadača Croatije Sesvete kojeg bi Ćiro htio odvesti u daleku Kinu. Matias nije nastupio u remiju Splićana i Šangaja, a od njegova oca saznali smo da je transfer još daleko od realizacije.

"Šangaj jest ozbiljno zagrizao, Matias je trenutno na pripremama s njima, a što će od cijele priče biti ostaje vidjeti. Sigurno je da mu nećemo praviti probleme ukoliko bude htio ići", rekao nam je Zubak sa smiješkom koji mu je nestao s lica nakon što smo spomenuli aferu namještanja nogometnih utakmica, gdje su neki sadašnji i bivši igrači Croatije glavni osumnjičeni:

"Teško mi je sve to skupa palo, žao mi je igrača naših koji su u sve to upleteni jer ne vjerujem da je u pitanju toliki novac. Priča se da je namješteno naših sedam od osam posljednjih utakmica u sezoni, a prema onome što sam vidio u pregledavanju snimki, osobno su mi sumnjive samo tri. Važno je u cijeloj priči naglasiti kako smo mi već bili drugoligaš uoči tih dvoboja, što je samo po sebi bilo dovoljno demotivirajuće", pokušao je Zubak pronaći opravdanje za svoje prvotimce dodavši kako je na namještanje utakmica u HNL-u ukazivao još prije godinu i pol, a da sad iskreno žali zbog svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveće face odavno nisu tamo gdje su davno trebale biti"

Predsjednik Sesvećana ogorčen je zbog činjenice da će i ovoga puta vjerojatno ceh platiti "sitne ribe": "Jasno je kao dan da najveće face odavno nisu tamo gdje su trebale biti, poput morskih pasa su - uvijek su zaštićeni, svi moramo paziti da im se što ne dogodi, a sami su progutali jako puno riba", slikovito se osvrnuo Zubak na akciju Offside za koju ne misli da će puno toga promijeniti:

"Neki su se hvalili kupovanjem utakmica i nikad nisu odgovarali. Kako je to moguće?!"

"Ne vjerujem da će se bilo što povijesno nakon ovoga dogoditi, jer po onome što sam imao priliku vidjeti, hvataju se za samo jedan dio magle. Može ih biti sram ako će Sesvete platiti za sav trulež u hrvatskom nogometu. Pa neki ljudi su se na televiziji hvalili kupovanjem utakmica i nikom ništa. Kako je to moguće?! Bit će nam svima bolje kad u ovoj državi zakoni postanu praksa - dotad će ti morski psi i dalje biti zaštićeni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara