Zvezda u znak potpore velikosrbinu Guroviću otkazala turnir u Sarajevu

Zvezda u znak potpore velikosrbinu Guroviću otkazala turnir u Sarajevu

POLITIKA je razlog zašto niti košarkaški klub Crvena Zvezda neće sudjelovati na pripremnom turniru Mirze Delibašića u Sarajevu gdje osim domaćina sudjeluje i srpski FMP i Split. Iako su se najprije prijavili, Zvezdaši su odlučili bojkotirati turnir u znak podrške turskom Galatasarayju i svom bivšem kapetanu velikosrbinu Milanu Guroviću.

Priča je počela kada su organizatori sarajevskog turnira zabranili Galatasarayju, koji je trebao biti četvrti sudionik, da sa sobom povede Gurovića zbog tetovaže četničkog vojvode Draže Mihajlovića koja krasi njegovo rame. No, turski je klub inzistirao da samoprozvano najbolje krilo u Europi putuje s njima i nije htio pristati na sudjelovanje bez Gurovića.

Nakon otkaza Galatasaraya u kombinacijama su bili Bešiktaš, Anwil i Zvezda, a beogradski klub trebao je biti konačni izbor. No nakon što je najprije pristala na sudjelovanje, Zvezda je na koncu ipak odustala objasnivši da otkazuju sudjelovanje zbog potpore svom bivšem kapetanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Košarkaški klub Crvena Zvezda otkazao je sudjelovanje na memorijalnom turniru 'Mirza Delibašić' u Sarajevu. Na ovaj način Crvena Zvezda stala je u zaštitu svog bivšeg kapetana Milana Gurovića koji je onemogućen da nastupi na turniru kao igrač Galatasaraya. Novonastala situacija neće poremetiti odnose dva kluba, a osim sportskog rivalstva Crvena Zvezda i Bosna i dalje će imati prijateljske odnose", stajalo je u Zvezdinom objašnjenju.

Kako sada stvari stoje nije izgledno da će turnir uopće imati četvrtog sudionika.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara