10. obljetnica škabrnjske općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su uz općinske vijećnike bili nazočni predstavnici Zadarske županije, grada Zadra, prijateljskih gradova Ogulina i Slunja, načelnici susjednih općina i predstavnici mnogih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas je u Škabrnji kod Zadra obilježen Dan općine, blagdan Sv. Luke i 10. obljetnica osnutka te općine.

Zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Nediljko Bubnjar podsjetio je na svečanoj sjednici na žrtve iz tog mjesta u višegodišnjoj srpskoj okupaciji.

Tijekom srpske agresije stradalo je 86 civila i branitelja u Škabrnji.

"Ljudi ovoga mjesta, iako pamte velika stradanja, ne traže u daljnjem razvoju nikakav povlašteni status", rekao je Bubnjar. "Naši poginuli su naša svetinja, a sa svetinjama nema trgovanja", istaknuo je, dodajući kako Škabrnja od države "traži tretman koji imaju i sva ostala područja od posebne državne skrbi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenio je da je ta općina na pola puta u razvoju infrastrukture, dodajući kako se nada da će se sljedećih nekoliko godina uz pomoć države ostvariti svi infrastrukturni projekti, posebice vodoopskrba.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik prijateljskoga grada Ogulina Ivan Vučić.

Općinski čelnici položili su vijence na grobove Škabrnjana ubijenih u Domovinskom ratu.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara