12. OBLJETNICA SREDIŠTA ZA OBUKU u puli

Svečanom akademijom danas je u pulskom Domu Hrvatske vojske obilježena 12. obljetnica Središta za obuku pješaštva Pula, u kojemu je u proteklih dvanaest godina obuku završilo 70 tisuća vojnika. L

"Svi su oni, uz pomoć časnika i dočasnika koji iza sebe imaju iskustvo sudjelovanja u povijesnim operacijama Hrvatske vojske, uvježbavani i obučavani po standardima koji ročnike Hrvatske vojske moraju približiti zahtjevima NATO-a", istaknuo je na svečanosti zapovjednik pulskog Središta za obuku pješaštva brigadir Tomislav Tolić.

"U provedbi obuke i rada s ročnicima koji usvajaju znanja i vještine temeljne, specijalne i završne obuke roda pješaštva na svu sreću nije bilo događanja s negativnim posljedicama po zdravlje i život vojnika", dodao je brigadir Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je da je središte stavljeno na raspolaganje Hrvatskoj vojsci 20. siječnja 1992.

Posebne čestitke djelatnicima središta uputio je zapovjednik zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske brigadir Marijan Biškić nakon čega su za uspješno izvršavanje postavljenih zadaća djelatnicima središta uručene zahvalnice i pohvale.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara