13. Dani hrvatskog filma u studentskom centru

NACIONALNI festival srednjometražnog i kratkometražnog filma 13. Dani hrvatskog filma održat će se u Studentskom centru od 10. do 16. ožujka 2003., najavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik direkcije Festivala Lukas Nola.

Direkcija Dana hrvatskog filma, u sastavu Lukas Nola, Dario Marković i Mladen Martić, pozvala je hrvatske filmske producente i autore da prijave svoja djela za sudjelovanje na 13. Danima hrvatskog filma.

Prijave mogu podnijeti producenti ili autori, uz odobrenje producenta, srednjometražnih filmova do 60 minuta trajanja i kratkometražnih do 30 minuta trajanja, proizvedenih tijekom 2002. godine na profesionalnim filmskim i video formatima.

Prijaviti se mogu i filmovi navedenih karakteristika proizvedeni u inozemstvu ako su djelo hrvatskih državljana i opremljeni prijevodom na hrvatski jezik, kao i filmovi u produkciji hrvatskih filmskih škola i akademija, odnosno Hrvatskog filmskog saveza, naglasio je Nola.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, o uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučuju selektori za kategorije igranoga, dokumentarnoga, animiranoga, namjenskoga i eksperimentalnog filma. Filmovi koji ne uđu u raspored, bit će, sukladno želji autora, prikazani u tzv. Salonu odbijenih.

Prijave se primaju do zaključno 31. siječnja 2003.

Filmovi koje selektori odaberu za konkurenciju natjecat će se za nagradu ´Oktavijan´ Hrvatskoga društva filmskih djelatnika, nagradu službenog festivalskog žirija - Veliku nagradu, za najboljeg debitanta, najbolju režiju, najbolji scenarij, najbolju kameru, najbolju glazbu, najbolju montažu i najboljeg producenta. Posebni žiriji dodijelit će i tradicionalne nagrade ´Zlatna uljanica´, ´Jelena Rajković´, ´Kodak´ i ´Vladimir Vuković´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara