138 milijuna kuna za obnovu i razvoj riječkog sveučilišta

RIJEČKO je Sveučilište ove godine u obnovu, razvoj i opremanje sveučilišnih ustanova uložilo oko 138 milijuna kuna ili 20 puta više nego prošle godine, rekao je danas rektor Daniel Rukavina u prigodi svečana otvorenja novih i obnovljenih predavaonica na Medicinskom i Pomorskom fakultetu.

Po projektu kapitalnih ulaganja Sveučilišta u obnovu i gradnju Medicinskog fakulteta uloženo je gotovo 15 milijuna kuna, od toga je trećinu novca dao Fakultet.

U obnovu i opremu Pomorskoga fakulteta uloženo je oko sedam milijuna kuna.

Zamjenik ministra znanosti i tehnologije Zdenko Franić rekao je da će rebalansom proračuna to ministarstvo ove godine dobiti 350 milijuna kuna više nego je planirano u siječnju ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan Medicinskog fakulteta Stipan Jonjić među ostalim je istaknuo da je najvažnija zadaća fakultetskih djelatnika u sljedećoj godini reafirmirati studij medicine, a onda i druge studije.

Dosadašnji način financiranja znanosti i visokih učilišta rezultirao je zaostajanjem razvoja regionalnih sveučilišnih središta, rekao je Jonjić te dodao da sadašnja Vlada ipak pokušava uravnotežiti razvoj svih hrvatskih učilišta.

Svečanostima su nazočili i potpredsjednik Vlade Ante Simonić te gradski i županijski čelnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara