150 srpskih policajaca suspendirano jer ne žele služiti Kosovu

150 srpskih policajaca suspendirano jer ne žele služiti Kosovu

OKO 150 srpskih policajaca na Kosovu suspendirano je na 48 sati jer su odbili nastaviti s radom u Kosovskoj policijskoj službi.

Policijski predstavnici susreli su se u srpskoj enklavi Gračanici, ali dvosatni sastanak nije bio uspješan; izaslanici srpskih policajaca javili su svojim kolegama da njihovi zahtjevi nisu prihvaćeni.

Pet policajaca UNMIK policiji vratila je osobno naoružanje, radio prijemnike i značke, a njihov će primjer slijediti i svi ostali, javljaju srpski mediji.

Glasnogovornik kosovske policije izvijestio je da su srpski policajci u Gračanici održani neuspješan sastanak s UNMIK-om, nakon čega je na snagu stupila suspenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski policajci u petak su poručili kako neće raditi kao policija neovisne države Kosovo, već žele raditi isključivo pod zapovjedništvom Međunarodne policije prema Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Prosvjed policije u Gračanici protekao je mirno, a predstavnici srpskih sela nakon što je sastanak propao zatražili su da brigu o njihovoj sigurnosti preuzmu vojnici KFOR-a.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara