2. svjetska učenička Globe konferencija u Šibeniku

DRUGA svjetska učenička Globe konferencija, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, održat će se u Šibeniku od 29. lipnja do 4. srpnja, priopćio je danas u Šibeniku predsjednik Državnog povjerenstva za organizaciju Globe konferencije prof. dr. Josip Mijat.

Znanstveno-obrazovni program GLOBE - program globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša - pokrenut je u SAD-u 1994. godine, kazao je Mijat, a prva konferencija održana je u Finskoj prije pet godina.

Zanimljivo je da je Hrvatska bila među prvim zemljama koje su se uključile u ostvarivanje tog svjetskog ekološkog programa, a zbog značajnih rezultata u njegovoj provedbi dobila je iznimnu čast organizirati ovogodišnji skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konferencija u Šibeniku okupit će oko 400 sudionika iz Argentine, Bahreina, Kameruna, Hrvatske, Cipra, Češke, Egipta, Estonije, Finske, Njemačke, Islanda, Japana, Libanona, Norveške, Poljske, Katara, Španjolske, Švicarske, Tajlanda, SAD-a i Velike Britanije.

Sudionici su učenici, nastavnici, znanstvenici i državni koordinatori Globe programa.

Cilj je skupa razmjena iskustava, prikazivanje istraživačkih projekata temeljenih na podacima o stanju i zaštiti okoliša te rezultata u provedbi Globe programa. Osim izlaganja sudionika koja će se održavati u hotelu Millenium Club u Solarisu, predviđen je i terenski rad sudionika konferencije u nacionalnom parku Krka i na otoku Obonjanu.

Glavni organizatori 2. svjetske učeničke konferencije su program Globe, Ministarstvo prosvjete i sporta i Zavod za unaprjeđivanje školstva, a suorganizatori su ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, vanjskih poslova, obrane te unutarnjih poslova, Šibensko-kninska županija, grad Šibenik i javna ustanova NP Krka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara