200 bombaša samoubojica spremno za odlazak na Bliski istok

OKO 200 BOMBAŠA samoubojica okupilo se u subotu na indonezijskom otoku Borneu na zadnjim pripremama uoči odlaska na Bliski istok u napad na Izrael i njegove saveznike, objavili su lokalni mediji.

Militanti, koje je okupio Pokret mladih muslimana Azije (AMYM), bili su odjeveni u crnu odjeću s maskama na licima i izvodili vježbe pred okupljenjim stanovnicima Pontianaka u provinciji Zapadni Kalimatan.

"Dajemo Izraelu rok od 96 sati za obustavu agresije na Libanon", rekao je čelnik AMYM-a Suaib Didu. "Ako ne prekinu agresiju, neću moći zaustaviti bombaške odrede koji umiru od želje da pomognu svojoj braći u Libanonu i Palestini", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, skupina se sastoji od uvježbanih boraca koji su se dosad borili protiv Amerikanaca u Iraku i Afganistanu.

Indonezijske vlasti objavile su kako ne mogu zaustaviti nikoga tko želi putovati u inozemstvo, jer je to njihovo individualno pravo. "Ne možemo im to zabraniti, ali nećemo dopustiti da kao borci odu na Bliski istok", izjavio je glasnogovornik vlade Desra Percaya.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara