200 labudova uginulo od ptičje gripe na jugu Rusije

VIŠE od 200 labudova uginulo je od virusa ptičje gripe u blizini Astrahana (južni dio Rusije) u delti Volge, javlja u utorak agencija Itar Tass pozivajući se na glavnog veterinara u regiji Aleksandra Vasiljeva.

On je otkrio da su analize provedene u regiji Saratov pokazale da je oko 200 nedavno uginulih labudova u regiji bilo zaraženo virusom ptičje gripe, dodaje Itar Tass.

Međutim, Vasiljev nije htio reći o kojem se tipu virusa radi. Službenu potvrdu ove informacije također nije bilo moguće dobiti.

Potvrđena ptičja gripa kod 15-godišnjaka u Vijetnamu

15-godišnjak iz sjevernog Vijetnama postao je 93. osoba zaražena ptičjom gripom u toj zemlji od pojave epidemije prije dvije godine, objavili su utorak liječnici.

"Potvrđeno je da je dječak zaražen virusom ptičje gripe H5, ali još nismo u mogućnosti potvrditi da se radi od virusu H5N1", kazao je Nguyen Tran Hien, direktor Nacionalnog instituta za higijenu i epidemiologiju.

Vu Van Hoe se razbolio 14. studenoga i primljen je u bolnicu u Hai Phongu dva dana kasnije. On je iz okruga Tien Lang. "Taj je okrug poznat po prijavljenim slučajevima ptičje gripe kod ptica od listopada", kazao je direktor zdravstvenog odjela grada Hai Phing Nguyen Van Vi.

Od pojave prvih slučajeva ptičje gripe početkom 2004. godine, 92 Vijetnamca su zaražena virusom H5N1, a 42 su preminula. Zaraženih ptičjom gripom ima i u Tajlandu, Kambodžiji i Kini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara